BLEACH
Είδος Shōnen, Δράση, Κωμωδία, Δράμα, Φαντασία
Manga Bleach
Σχεδιαστής Tite Kubo
Εκδότης Shueisha
Δημοσιεύεται στο Shonen Jump
Έκδοση Αύγουστος 2001 – Συνεχίζεται
Αριθμός Κεφαλαίων 480 Κεφάλαια
Anime Bleach
Σκηνοθέτης Noriyuki Abe
Στούντιο Studio Pierrot
Τηλ. Δίκτυο TV Tokyo
Μετάδοση 5 Οκτωβρίου 2004 – Συνεχίζεται
Αριθμός Επεισοδίων 359-Συνεχίζεται

YΠΟΘΕΣΗΤο Bleach σχετίζεται με την ζωή του Ichigo Kurosaki, ενός μαθητή λυκείου με δυνατότητες να βλέπει φαντάσματα, και μαζί με ένα Σινιγκάμι, την Rukia Kuchiki κυνηγούν Hollow (κακά πνεύματα).
Η ιστορία ξεκινάει με την ξαφνική είσοδο της Rukia στο δωμάτιο του Ichigo, με τη συνομιλία τους να διακόπτεται από την εμφάνιση ενός Hollow. Μετά τον τραυματισμό της Rukia στην προσπάθεια της να προστατεύσει τον Ichigo από μια επίθεση του Hollow, θέλει να δώσει τις μισές της δυνάμεις στον Ichigo, για να νικήσει το Hollow. Ο Ichigo όμως εν αγνοία του απορροφά όλη τη δύναμη της Rukia, και νικάει το Hollow με ευκολία.
Την επόμενη μέρα, η Rykia εμφανίζεται ως συμμαθητής του Ichigo, προς μεγάλη έκπληξη του. Η Rukia εμφανίζεται πλέον ως κανονικός άνθρωπος, με τη βοήθεια ενός gigai (πλαστό σώμα), περιμένοντας να επιστρέψουν οι δυνάμεις της. Στο μεταξύ, πείθει τον Ichigo να κάνει τη δουλεία της ως shinigami, η οποία περιλαμβάνει τη θανάτωση των Hollow, και την οδήγηση των καλών πνευμάτων (Plus) στη Soul Society (Κοινωνία των Ψυχών) μέσω ενός τελετουργικού με το όνομα soul burial.


Βασικοί Χαρακτήρες 


Ichigo Kurosaki
Ο Ιchigo είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι με ιδιότροπο χαρακτήρα. Έχει φυσικό πορτοκαλί μαλλί, στοιχείο για το οποίο δεχόταν πειράγματα στην παιδική ηλικία. Μεγαλώνοντας απέκτησε κακή φήμη καθώς εδερνε όσους επεκριναν τον ίδιο ή άλλα αδύναμα άτομα.
Ο Ichigo είναι επίσης πολύ καλός μαθητής, αφού είναι θέση 23 στους 322 στο σχολείο του. Μερικές φορές μάλιστα αποκαλύπτεται το ότι διαβάζει μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει.
Ο Ichigo έχει την ασυνήθηστη δύναμη να μπορεί να βλέπει φαντάσματα πιθανότατα λόγω του πατέρα του, ο οποιος ειναι Shinigami. Μόλις γνώρισε την Rukia Kuchiki η δύναμη να ανιχνέυει την ψυχική δύναμη των φαντασμάτων μεγάλωσε. Μετά από λίγο πολλοί από τους φίλους του άρχισαν να αναπτύσσουν και αυτοί αυτή την δύναμη.
Ζει με τον πατέρα του, τον Isshin Kurosaki, και τις δύο αδελφές του, Yuzu και Karin. Ο πατέρας του έχει μια κλινική κάτω από το σπίτι τους, στην οποία βάζει όλη την οικογένεια να δουλέψει. Έχει και ένα αρκουδάκι σπίτι του, τον Kon, τον οποίο απέκτησε στο 7ο επεισόδιο.
Έχασε την μητέρα του στην ηλικία των 9, όταν την σκότωσε ένα hollow. Το γεγονός αυτό τον ωρίμασε καθως πλέον επρεπε να φροντισει τις μικρότερες αδελφές του.
Το όνομα του zanpakuto του Ichigo είναι Zangetsu, που το έμαθε ενώ πολεμούσε τον Urahara. Την ίδια στιγμή έμαθε και την μοναδική επίθεση την οποία το όνομα της του το φανέρωσε ο ίδιος o Zangetsu και λέγεται getsuga tenshou.

Rukia Kuchiki
Η Rukia Κuchiki είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του Bleach. Η Rukia είναι shinigami στην 13η μεραρχία με αρχηγό τον Jūshirō Ukitake. Συναντά τον Ichigo, και μετά από λίγο, αναγκάζεται να δώσει τις δυνάμεις της ως shinigami σε αυτόν, αναγκάζοντας την να γίνει κάτοικος στο σπίτι του και αυτός να πάρει τον ρόλο του shinigami. Θεωρείται το δεύτερο συμαντικότερο πρόσωπο στο bleach.
zanpakuto:Sode no Shirayuki, χαρακτηρίζεται ως το πιο όμορφο zanpakuto στο Soul Society.Είδος(Πάγος).

Yasutora Sado (Chad)
O Yasutora Sado είναι ένας συμμαθητής του Ichigo στο Bleach. O Ichigo από την αρχή τον φωνάζει Chad. Έχει καταγωγή Μεξικάνικη, είναι υπερβολικά ψηλός και φαίνεται γηραιότερος απ'ότι είναι. Έχει ένα τατουάζ στον αριστερό του ώμο που λέει Amore e Morte (αγάπη και θάνατος στα Ιταλικά). Στα επεισόδια τις περισσότερες φορές φοράει η την σχολή του σχολείου του η ένα T-shirt. Ο Chad είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που πολλές φορές γίνεται θύμα των μπούλιδων γιατί ποτέ δεν αντιστέκεται και δεν χτυπάει. Πολεμάει σπάνιες φορές hollows η shinigami. O Chad έχει μια αδυναμία για τα κουκλάκια, όπως τον Kon, μάλιστα είναι ένας από τους λίγους χαρακτήρες που φερεται ίσα στον Kon.

Ishida Uryuu
O Ishida Uryuu είναι ενας Quincy, εχθρός των Shinigami. Πρωτοεμφανίζεται στο Bleach ως εχθρός του Ichigo, αλλά μετά από ορισμένα επεισόδια, τον βοηθάει, και θα μπορούσε κανείς να πεί ότι είναι και φίλοι, παρ'όλο που δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Είναι 1ος στους 322 μαθητές του σχολείου του, και είναι ιδιοφυία, καθώς βρίσκει πάντα λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει και χρειάζονται σκέψη. Χρησιμοποιεί μόνο τόξο, και ποτέ σπαθί. Είναι ο τελευταίος Quincy, και πολύ περήφανος για την καταγωγή του. Παρ'όλη την εξυπνάδα του, πάντα οι δικαιολογίες του για ορισμένα πράγματα που δεν θέλει να αποκαλύψει είναι μη-αληθοφανείς και αστείες.

Orihime Inoue
H Orihime Inoue είναι μια συμμαθήτρια του Ichigo. Όπως και άλλοι χαρακτήρες, αναπτύσσει ψυχική δύναμη γρήγορα μόλις ο Ichigo γίνεται σινιγκάμι. Έχει πορτοκαλί μακριά μαλλιά, και ένα απίστευτα σκληρό κεφάλι, που έχει τραυματίσει τον Chado και τον Ichigo. Η Orihime έχει καφέ μάτια στο manga, αλλά στο anime έχει γκρίζα. Έχει επίσης ασυνήθιστα μεγάλο στήθος, γεγονός που προκαλεί συχνά χλευασμούς από αγόρια. Φοράει πάντα τσιμπιδάκια σε σχήμα μαργαρίτας, στην μνήμη του αδελφού της. Ζει στην πόλη Karakura, μόνη της, όπου και λαμβάνει μέρος η ιστορία.

Ιστορικό:


Η Οrihime ζούσε με την μητέρα της, τον αλκοολικό πατέρα της και τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της, Sora. Οι γονείς τους τσακώνονταν συνέχεια, και έτσι, όταν ο Sora έγινε 18, πήρε την Orihime, που ήταν τριών, και την ανέθρεψε εκείνος. Για έξι χρόνια, ζούσαν αρμονικά, εκτός από το γεγονός ότι κάποιοι μπούλιδες ενοχλούσαν την Orihime λόγω των μακριών της μαλλιών. Μια μέρα, ο Sora έδωσε στην Orihime δύο τσιμπιδάκια σε σχήμα μαργαρίτας. Η Orihime αρνήθηκε να τα φορέσει, λέγοντας πως είναι πολύ "παιδικά". Την ίδια μέρα, ο Sora τραυματίστηκε και πέθανε στην Κλινική Kurosaki. H Orihime έβαλε τα τσιμπιδάκια και δεν τα ξαναέβγαλε ποτέ ξανά. Μετά από έναν χρόνο, γνώρισε την Tatsuki Arisawa, η οποία την προστάτευε από μπούλιδες. Από τότε έγιναν οι καλύτερες φίλες.
Η Orihime είναι ερωτευμένη με τον Ichigo. Του το έχει πει κιόλας, μόνο που ο τελευταίος κοιμόταν εκείνη την κρίσιμη στιγμή, και δεν άκουσε λέξη. Τέλος η Οrihime έχει μία μοναδική και πανίσχυρη δύναμη καθώς μπορεί να αναιρεί κάποια γεγονότα της πραγματικότητας όπως να αναιρέσει την δημιουργία του hougyoku(break down sohere), όμως λόγω του χαρακτήρα της δεν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τις επιθετικά, παρά μόνο για να γιατρέψει και να προστατέψει τους φίλους και συμμάχους της ή να αμυνθεί η ίδια.

Renji Abarai
Ο Renji είναι ένας Σινιγκάμι, και Υπαρχηγός (Fukutaichō) της 6ης μονάδας του Gotei 13, υπό την αρχηγία του Byakuya Kuchiki.
Ο Renji έχει ένα από τα πιο ασυνήθιστα παρουσιαστικά στο Bleach. Έχει μακριά σκούρα κόκκινα μαλλιά τα οποία συνήθως έχει πιασμένα σαν αλογοουρά, ενώ το μέτωπο του και το σώμα του είναι καλυμμένο από tribal τατουάζ. Ο τρόπος που απέκτησε τα τατουάζ είναι άγνωστος, αλλά πιστεύεται ότι από τη στιγμή που μπήκε στο Sereitei, για κάθε μεγάλο κατόρθωμα που πετυχαίνει, αποκτά και παραπάνω τατουάζ.
Όσον αφορά στην προσωπικότητα του, εμφανίζεται στην αρχή ως αυτάρεσκος και αλαζονικός, και ύστερα από μεγάλες ήττες αγχωμένος και απογοητευμένος, αλλά εμφανίζεται σοβαρός και αποφασιστικός όταν αντιμετωπίζει μια πραγματική πρόκληση. Ο Renji είναι αποφασισμένος να πολεμήσει, να σκοτώσει και να πεθάνει για οτιδήποτε πιστεύει, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Είναι από τους λίγους Shinigami ο οποίος έχει bankai, κάνοντας τον ένα από τους πιο δυνατούς μη-Αρχηγούς Σινιγκάμι. Μοιάζει με τον Kurosaki Ichigo σε αρκετά σημεία, ενώ στη περίοδο των Bount, όπου ο Renji πηγαίνει στη Karakura Town, τους περνάνε για αδέρφια.
Zanpakutō:
Το zanpakutō του Renji ονομάζεται Zabimaru (Ουρά του Φιδιού). Το Shikai του Zabimaru ενεργοποιείται με την εντολή hoero ((咆えろ, ούρλιαξε), μετατρέποντας το σε ένα σπαθί αποτελούμενο από τμήματα με κοφτερές προεξοχές. Τα τμήματα αυτά ενώνονται από κλωστές που μπορούν να τεντωθούν, κάνοντας το Zabimaru να φτάνει σε μεγάλες αποστάσεις.
Το Bankai του Zabimaru ονομάζεται Hihiō Zabimaru, και μεταμορφώνει το zanpakutō σε ένα γιγαντιαίο σκελετώδη φίδι.Δυατυχώς ο Renji δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο του Bankai του και χρειάζεται πολλά χρόνια εξάσκησης ακόμη για να το τελειοποιήσει. Χαρακτηριστική επίθεση του Bankai του είναι το Baboon Canon.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1
PART 1PART 2
PART 3


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου